Savjeti

Električni kamini – sve što trebate znati

električni kamin dimplex ignite 74

Električni kamin – proizvod koji, radi ekoloških pogodnosti i same ljepote i mogućnosti koje nudi, postaje sve učestaliji u domovima, vikendicama i restoranima širom BiH .

Osim ekoloških, električni kamini nude i brojne druge prednosti u odnosu na druge vrste kamina. Ušteda, prenosivost i svestranost su među glavnim atributima koji izdvajaju električne kamine od onih tradicionalnih.

U osnovi, to su električni grijači koji simuliraju izgled pravog kamina na drva, ugljen ili plin.
Uključuju se u zidnu utičnicu i mogu raditi s ili bez davanja topline. Postavku plamena možete koristiti samo ako ne želite zagrijavati svoj prostor, ali želite ambijent vatre.
Za pomoć pri odabiru kamina obratite se stručnjacima i obratite pažnju sljedeće informacije.

Po čemu se električni kamini izdvajaju od ostalih kamina?

električni kamin dimplex sierra 48
Dimplex SIERRA električni kamin

Električni kamin nudi mnoštvo blagodati u usporedbi s drugim kaminima na plin ili drvo:

1. Ne morate se oslanjati na drvo ili plin

Ne, ne trebate se brinuti o cijepanju i skladištenju drveta ili dovodu plina u vaš dom – jedino što vam treba je utičnica od 220 V.

2. Ne trebate nikakve dozvole

Ovisno o tome gdje živite, možda ćete trebati dobiti dozvolu za upotrebu kamina na drva. Ali za upotrebu električnog kamina ne treba vam dozvola, bez obzira gdje živite.

3. Bez zagađenja unutrašnjeg ili vanjskog zraka

Električni kamini ne emitiraju plinove, poput ugljičnog monoksida u zrak. Kao rezultat toga, ekološki su prihvatljiviji i mnogo su sigurniji za kvalitetu zraka u zatvorenom.

4. Jednostavna instalacija

Električni kamin ne zahtijeva ugradnju ventilacije, dimnjaka ili dimovoda..

5. Daljinsko upravljanje

Pritiskom prekidača ili pritiskom gumba na daljinskom upravljaču možete jednostavno uključiti i isključiti svoj kamin, podešavati izgled i boju plamena.

6. Sigurno na dodir

Staklene površine električnih kamina ne zagrijavaju se, pa su stoga sigurne što se tiče kućnih ljubimaca i djece.

7. Jednostavno i ekonomično održavanje

Nećete trebati unajmiti dimnjačara jer vam neće vam trebati redovito održavanje, čišćenje i pregledi kako biste bili sigurni da je vaš električni kamin siguran za upotrebu.

8. Energetski efikasan

Električni kamini učinkovito griju prostore pretvarajući svu energiju u svjetlost i toplinu. Ne dolazi do gubitka topline kroz otvor za odzračivanje ili dimnjak.

9. Isplativo

Njihovi troškovi i jednostavna ugradnja čine električni kamini pristupačnijim od ostalih vrsta.

Vrste električnih kamina

1. Ugradbeni

Ugradbeni električni kamini štede podni prostor. Idealni su za male prostore poput stanova, apartmana i predvorja.
Oni se mogu postaviti na zid ili u vaš zid.
Iako je kamine montirane na zid lakše instalirati, neki ljudi više vole izgled kamina ugrađenog u zid. No, ugrađeni kamini moraju biti spojeni na novi prekidač.

2. Samostojeći

Samostojeći kamini mogu se postaviti uz zid bilo gdje u kući i lako ih je premjestiti. Ovi modeli svojim dizajnom podsjećaju na tradicionalne kamine.

Samostojeći kamini također dolaze u kutnim modelima, tako da će se dobro uklopiti u kut sobe. Postoje i modeli sa sklopivim pločama tako da kamin može sjediti uza zid ili u kutu.

4. Montirani (zidni)

Ukoliko želite kamin na zidu bez nekih velikih radova, jednostavno ga namontirate na zid I to je to! Uživajte u pogledu na vatru bez nekih velikih radova!

Ograničenja ne postoje, nema potrebe za dimnjakom niti ima komplikovane instalacije, nije važno ni da li je napolju hladno ili nije, opuštanje uz vatru je tu da vam popravi raspoloženje i stvori savršenu atmosferu. Uplovite u magiju koju stvaraju električni kamini.
Naravno, više informacija o električnim kaminima, njihovoj instalaciji I načinu rada možete potražiti kod nas.
U našoj ponudi imamo preko 50 kamina na drva vodećeg svjetskog proizvođača Dimplex.