Savjeti

Električni konvektori – Toplina kojoj možete vjerovati!

noirot naslovna

Grijanje na konvektore…ukoliko ste već razmišljali o tome ili ste čuli da se vaš susjed tako grije, došli ste na pravo mjesto.

U ovom blogu saznat ćete više detalja o grijanju na konvektore te o modelima konvektora koje imamo u ponudi.

Što su to konvektori?

Konvektori, norveški radijatori, grijalice… Postoji mnogo termina koji su u upotrebi i koji se obično “brkaju”.

Konvektori su dakle uređaji za grijanje koji za napajanje koriste električnu energiju i rade na principu konvekcije. Dakle, po prirodi je hladan zrak teži i nalazi se nisko na podu. Hladan zrak ulazi dakle s donje strane, zagrijava se i izlazi kroz gornji dio. Time je postignuta normalna cirkulacija zraka, bez upotrebe bilo kakvih ventilatora i ostalih pomagala.

Za razliku od običnih grijalica koje “guraju” topli zrak u prostoriju, konvektori ga distribuiraju na prirodan način, čime se osigurava bolja i optimalnija raspodjela topline.

Konvektori se drugačije nazivaju i norveški radijatori. Termin norveški radijatori se zapravo i isključivo odnosi na državu porijekla radijatora – druge razlike nema. I Norveški radijatori, kao i francuski, finski i drugi, rade na principu konvekcije. Naravno, postoje neke sitne razlike koje su dio patentiranih tehnologija koje svaki proizvođač ima, ali je dakle način rada isti.

NOIROT konvektori

Svijet Grijanja u prodaji ima konvektore Noriot koji se proizvode u Francuskoj. Ovi konvektori imaju 5 godina jamstva te su službeno najprodavaniji električni konvektori na svijetu

Noirot konvektori imaju savršenu kombinaciju europske elegancije i francuske sofisticiranosti. Oni su jedni od najprodavanijih radijatora na svijetu, te pored njihovog elegantnog i profinjenog dizajna, njihova energetska izvedba je zaista na nivou.

Ono što ih čini posebnima su sljedeće karakteristike:

– Specijalno dizajnirana rebrasta rešetka za veću iskoristivost i ravnomjerno raspoređivanje topline.
– Pocinčani čelik i obloga od poliestera sa sigurno zaobljenim rubovima.
– Patentirani grijač od punog aluminija pruža uštedu energije zahvaljujući četiri puta bržem prijenosu topline, potpuno tiho radi, te je pouzdan i dugotrajan.

Konvektori su prava stvar za vas

Ukoliko vam je pored funkcionalnosti važan i dizajn, ne trebate brinuti, u ponudi imamo brendove električnih konvektora koji veliku pažnju poklanjaju i vizualnoj prezentaciji, tako da osim što će vaš dom biti topao i ugodan, imat ćete se čemu diviti iz kutka vašeg dnevnog boravka.

Ukoliko budete imali dodatna pitanja, svakako vas kontaktirajte jer mi smo tu da zajednički pronađemo savršeno rješenje za grijanje za vas i vaše najmilije!