ELEKTRIČNI KONVEKTORI NOIROT

Gotovo svi Noirot konvektori koriste konvekcijski sustav ili konvektor.

Pojam konvektor znači princip raspodjele toplog zraka u sobi – prirodna konvekcija. Prijenos topline odvija se zagrijavanjem zraka koji prolazi kroz grijač radijatora. Vrući zrak širi se i distribuira u prostoriju kroz rešetke na gornjoj prednjoj strani, dok hladni zrak ulazi s donje strane radijatora dok ga privlači grijaći element.

Dakle, konvektor zagrijava sobu bez upotrebe bilo kakvih dodatnih uređaja za prisilnu raspodjelu zraka (ventilator). Grijanje je potpuno tiho i ugodno.

Konvektor Noirot potpuno je tih, za što je dato doživotno jamstvo. To se postiže korištenjem prirodnog konvekcijskog grijanja i korištenjem najmodernijeg RX Silence PLUS® svjetski patentiranog grijaćeg elementa.

Snaga W
Osnovno grijanje m2
Dodatno grijanje m2
500W
5
8
1000W
10
13
1500W
15
19
2000 W
20
26
2500 W
25
32

Briga o konvektoru nevjerojatno je jednostavna. Potrebno je samo redovito usisavati prašinu s dna uređaja i uklanjati mrlje vlažnom krpom. Da ne biste oštetili površinu radijatora, nemojte koristiti abrazivna sredstva

Konvektor Noirot siguran je i za najmanju djecu, pa ga je moguće ugraditi u dječju sobu. Kućište hladnjaka nikada nije na temperaturi višoj od 60 ° C, rizik od opeklina u potpunosti je isključen. Uređaj nema oštre rubove, pa je isključena mogućnost ozljeda male djece, dizajniran je na način koji omogućuje potpuno tihi rad, što će vašoj djeci stvoriti maksimalnu udobnost.

Važno je napomenuti da postoji i posebna linija proizvoda za upotrebu u dječjim sobama. Uređaji serije R-21 imaju maksimalnu razinu sigurnosti i udovoljavaju najstrožim europskim i srpskim zahtjevima za ugradnju u dječje sobe.

Konvektor Noirot može se koristiti ne samo kao dodatni izvor topline. Zahvaljujući svjetski patentiranom i neusporedivom grijaćem elementu RX Silence PLUS, potrošnja kisika je na najnižoj razini, jer nema poremećaja prirodne vlage, pa se konvektor može koristiti kao osnovni izvor topline.

Također, upotreba konvektora Noirot može stvoriti cjelovit i potpuno pouzdan sustav grijanja za kuću ili vikendicu. Korištenje dodatnih upravljačkih uređaja učinit će sustav grijanja Noirot još praktičnijim i ekonomičnijim.

Konvektor Noirot može podnijeti česte podne napone od 150V do 242V. Unatoč “skokovima” automatskih napona, uređaj nastavlja raditi i njegova učinkovitost nije smanjena.

U slučaju nestanka struje, funkcija automatskog pokretanja omogućuje uređaju da nastavi raditi u prethodno odabranom načinu rada.

Električni konvektori Noirot izvorno su stvoreni kao dio sustava grijanja temeljen na njihovom radu, za rad bez nadzora. Stoga je u odsustvu ljudi posao optimalan. Pouzdani sustav automatizacije i sigurnosti u potpunosti eliminira mogućnost paljenja. Noirot vatrootporni uređaj certificiran je za zaštitu od požara.

Noirot konvektori su proizvedeni kao vodonepropusni, s IP24 zaštitom i elektrotehnikom klase II. Dakle, bilo koji Noirot radijator može se postaviti u kupaonicu i druge prostorije s visokom vlagom bez uzemljenja. Za veću udobnost postoji posebna serija uređaja za grijanje i sušenje ručnika.

Noirot električni radijatori apsolutno su sigurni za upotrebu. Temperatura uređaja nikada nije viša od 60 ° C, tako da nema opasnosti od opeklina. Posebno dizajnirani instrumenti isključuju svaku mogućnost slučajnog dodira s grijaćim elementom. Dvostruko izolirano kućište uređaja u potpunosti sprječava mogućnost prodora električne energije u uređaj.

Mnogo je prednosti konvektora u odnosu na uljne radijatore, navest ćemo samo neke od njih:

1. Konvektor je mnogo ekonomičniji od uljnog radijatora, u prosjeku troši 25-30% manje električne energije. Činjenica je da vrijeme zagrijavanja i daljnje zračenje ulja traje puno duže. Prvo se zagrijava grijač unutar radijatora, zatim ulje zavrije, rešetke se zagriju i na kraju se toplina prenosi u zrak. S konvektorom Noirot nema posrednog djelovanja, ali grijaći element odmah zagrijava zrak. Postizanje radne temperature grijača Noirot događa se za 75 sekundi, a učinkovitost doseže 90%.

2. Konvektor je puno pokretniji od uljnog radijatora. Možete ga objesiti na zid i neće ometati sobu, možete ga postaviti i na pokretne noge i premjestiti iz sobe u sobu. Konvektor je puno manji i lakši od uljnog radijatora.

3. Konvektor je mnogo sigurniji od uljnog radijatora. Temperatura ulja je mnogo viša i može izazvati opekline ne samo kod djece. Konvektor ima nižu temperaturu kućišta koja nikada ne prelazi 60 stupnjeva. Konvektor možete sigurno ostaviti bez nadzora jer je opremljen svim potrebnim sigurnosnim funkcijama. Ne preporučuje se ostavljanje uljnog radijatora bez nadzora, jer najčešće nemaju ni osnovni senzor pregrijavanja.

4. Konvektori pružaju puno ugodniju temperaturu u sobi. Točnost održavanja željene temperature omogućuje sprječavanje temperaturnih razlika.

Prednosti elektroničkog termostata su očite. Prvo, najnapredniji je i najtočniji ikad. Točnost željene temperature je 0,1 stupnja. Uređaji s mehaničkim termostatom održavaju temperaturu s točnošću od 1 do 3 stupnja. I s vremenom se točnost mehaničkog termostata smanjuje.

Točnost termostata ovisi o temperaturnim skokovima u sobi i razini udobnosti, jer naše tijelo otkriva temperaturne promjene čak i od 1 stupnja. Drugo, elektronički termostat potpuno je tih. Mehanički termostat čuje se tijekom funkcija uključivanja / isključivanja, što je posebno neugodno tijekom noći. Treće, elektronički termostat je trajniji. Dakle, ako želite maksimalnu udobnost, odaberite model s elektroničkim termostatom.

Da. Noirot električni konvektori se lako postavljaju na zid i noge s kotačima. Tako se isti radijator može koristiti na 2 mjesta, na pr. U kući na zidu i na nogama s kotačima u vikendici.

Obavezno umetnite sve nosače na predviđeno mjesto prilikom postavljanja nogu na donji dio radijatora te da ste umetnuli crne klipove koji dodatno učvršćuju spoj.

Noirot već više od 40 godina proizvodi i dodatno poboljšava svoje modele panelnih radijatora za grijanje u Francuskoj i svijetu. Njihov odjel za istraživanje i razvoj najpoznatiji je u Europi i svijetu, koriste se najkvalitetniji dijelovi kako bi se ponudilo najučinkovitije i najekonomičnije grijanje na današnjem tržištu.

Nositelji smo više od 300 svjetskih patenata, od kojih je jedan jednodijelni monoblok element, sa svjetski patentiranim posebnim sastavom i dizajnom grijača. Izuzetno precizan elektronički termostat s preciznošću od 0,1 stupanj očitava sobnu temperaturu svakih 30 sekundi.

Očitavanjem temperature svakih 30 sekundi, elektronički termostat radijatora Noirot stvara ciklus uključivanja i isključivanja održavajući savršenu razinu udobnosti po vašem izboru, s točnošću od 0,1 Celzijeva stupnja. Uređaji drugih proizvođača s mehaničkim termostatima omogućuju pad temperature, oscilacije do 4 Celzijeva stupnja i više, prije ponovnog uključivanja grijaćeg elementa.

S vašim Noirot radijatorom postiže se veća učinkovitost ne dopuštajući radijatoru da troši energiju da bi ponovno povisio temperaturu, kako bi se vratio i održao odabrani stupanj udobnosti (odabrana sobna temperatura). Dakle, vaš Noirot radijator konzistentnije i preciznije održava razinu udobnosti.

Vaš radijator je visokonaponski uređaj za grijanje i vaš se utikač na uređaju može zagrijati tijekom uporabe, to je sasvim normalno. Naravno, potreban je stabilan i odgovarajući napon, kao i odgovarajući osigurač i kabel od razvodne kutije do same utičnice.

Da biste izbjegli rizik od pregrijavanja, preporučujemo da NE upotrebljavate produžni kabel već priključite utikač hladnjaka izravno u utičnicu.

Dignissim id a at adipiscing aptent nunc a dui dis quis est arcu parturient conubia lacinia adipiscing pulvinar nullam mi etiam leo molestie at elementum.

Quis nam per sem facilisis a a parturient consectetur mauris scelerisque parturient adipiscing pretium ac eget consectetur.

Condimentum nascetur sagittis eu himenaeos pharetra natoque bibendum pharetra nec vel a turpis dis phasellus ultrices sapien.

Svaki radijator ima grijač koji mora gorjeti, podesiti temperaturu na maksimum i za 15-30 minuta miris će nestati. To je sasvim normalno. Miris se pojavljuje zbog male količine industrijske prašine i zaštitnih tvari koje se moraju koristiti u proizvodnji.

Ni u kojem slučaju nemojte ometati cirkulaciju vrućeg zraka kroz rešetku koja se nalazi na vrhu radijatora.

Također morate osigurati da donji dio hladnjaka, rešetka kroz koju se odvija usis zraka, bude čista i bez prašine.
U našoj ponudi postoje visokokvalitetni proizvodi namjenjeni za ručnike i sušenje u kupatilu

Prednost elektroničkog termostata je što on obavlja posao umjesto vas. Sve što morate učiniti je odabrati željenu razinu udobnosti, temperaturu na upravljačkoj ploči. Ako koristite analogni termostat, okrenite gumb na željeni broj i pojavit će se crveno svjetlo. Nakon kratkog vremena (ovisno o veličini sobe i odabranoj temperaturi, ali obično za 15-20 minuta), osjetit ćete da se temperatura u sobi povećava.

Ako je prevruće niže temperature, nakon što odaberete željenu razinu udobnosti, uvijek ćete koristiti tu konfiguraciju. Ako je prehladno, povećajte temperaturu (veći broj). Na analognom radijatoru svaki broj znači određeni broj stupnjeva, ali imajte na umu da se sonda nalazi na donjoj strani radijatora gdje je zrak hladniji. Kad dosegnete odabranu razinu udobnosti, elektronički termostat će imati automatske cikluse uključivanja i isključivanja.

Predlažemo pravilo od 100 W po metru četvornom i to vrijedi ako:a) je visina stropa do 2.7 mb) su zidovi i strop prosječno izoliraniPrimjer: veličina prostorije = 5 m u dužini x 4 m u širini = 20 četvornih metara. 20 četvornih metara x 100 W = 2000W.

Potrebnu snagu moguće je izračunati i pomoću formule koja glasi:V x T x R

V – volumen u m3
T – razlika između željene unutarnje temperature i najniže vanjske temperature
R – stupanj izolacije ( 1 – dobra, 1.5 – osrednja, 2 – loša ili je nema )
DA LI SU NOIROT RADIJATORI SKUPI ZA INSTALACIJU?
Noirot radijatori su napravljeni za ” uradi sam ” instalaciju. Mogu biti instalirani pomoću utikača ili direktno.

Predlažemo pravilo od 100 W po metru četvornom i to vrijedi ako:a) je visina stropa do 2.7 mb) su zidovi i strop prosječno izoliraniPrimjer: veličina prostorije = 5 m u dužini x 4 m u širini = 20 četvornih metara. 20 četvornih metara x 100 W = 2000W.

Potrebnu snagu moguće je izračunati i pomoću formule koja glasi:V x T x R

V – volumen u m3
T – razlika između željene unutarnje temperature i najniže vanjske temperature
R – stupanj izolacije ( 1 – dobra, 1.5 – osrednja, 2 – loša ili je nema )
DA LI SU NOIROT RADIJATORI SKUPI ZA INSTALACIJU?
Noirot radijatori su napravljeni za ” uradi sam ” instalaciju. Mogu biti instalirani pomoću utikača ili direktno.

Postoje dva važna faktora koja se tiču koštanja grijanja, cijena električne energije i zadovoljavanje minimalnih potreba vezanih za snagu radijatora.

Ne, kada je grijalica uključena termostat očitava sobnu temperaturu što znači da se neće uključiti sve dok na brojčaniku ne izaberete temperaturu višu od trenutne sobne temperature.Na primjer:Sobna temperatura je 15°C (15°C je na brojčaniku broj 3).Termostat se neće uključiti dok se brojčanik ne postavi na 4 (17°C na brojčaniku =4).
Razine temperatura:

1 = 11°C
2 = 13°C
3 = 15°C
4 = 17°C
5 = 19°C
6 = 21°C
7 = 23°C
8 = 25°C
9 = 27°C