Prikazuje se svih 14 rezultata

JOTUL – NORVEŠKI KAMINI I PEĆI NA DRVA

Jotul je jedan od najstarijih svjetskih proizvođača peći i kamina na drva.
Gradeći kulturu na ponosnoj norveškoj baštini, Jotul je spojio vrhunsko majstorstvo sa 170-godišnjom tradicijom borbe sa hladnoćom. Dugo iskustvo nošenja sa skandinavskom klimom naučilo nas je da je toplina više od onoga što se može izmjeriti termometrom.

JOTUL SE BORI PROTIV HLADNOĆE OD 1853.

Norveška priroda, kultura i obrt su životni dijelovi naše DNK. Naša strast za toplinom i majstorstvo ukorijenjeno u drevne tradicije pridavanja estetskih kvaliteta svakodnevnim predmetima, važni su sastojci u definiranju duha Jotul-a.

KAMINI I PEĆI ZA CIJELI ŽIVOT

Jotul kupci zaslužuju potpuno najbolje peći i kamine. Zato su svi naši proizvodi napravljeni ručno, u Norveškoj, od najboljih dostupnih materijala. Zapravo, naša nedostignuta trajnost je glavni razlog zašto Jøtul nudi najdužu garanciju na tržištu. Zbog toga upravo ne čudi da je naša Jotul F 602 najčvršća, najviše kopirana i najprodavanija peć u povijesti.

LIJEVANO ŽELJEZO, IZBOR ZA GENERACIJE

Korištenje lijevanog željeza kao materijala utemeljeno je na nepropustljivom ispitu vremena. Dijelovi su ekstremno izdržljivi, no jednostavni za zamjenu i neće se iskriviti, čak ni nakon mnogo godina korištenja.