Savjeti

Dimplex električni kamini – vrste

električni kamin dimplex ignite 74

Ne postoji ništa slično osjećaju topline i udobnosti koji stvara užarena vatra, ali otvoreni plamen može donijeti brige o sigurnosti, održavanju i troškovima. Međutim, udobnost plamena nije sasvim izvan dosega; električni plamen može pružiti istu toplinu i udobnost kao i pravi, ali bez brige. Tu možemo pomoći.

Bilo koju vrstu električnog kamina da želite, Dimplex je tu za vas. Najveći proizvođač električnih kamina na svijetu svoje električne kamine dijeli u 4 kategorije: Optiflame, Optimyst, Opti-V® i Revillusion.
U nastavku Vam otkrivamo koje su to vrste Dimplex električnih kamina te što vam svaka donosi:

Optimyst tehnologija

Vatra iz vode. “Vatra” u kaminu s Optimyst® tehnologijom se sastoji od jedinstvenih uzoraka plamena i vodene magle, krećući se slobodno po okolnom zraku. Zadivljujući efekt je rezultat kombinacije energetski učinkovite rasvjete koju pružaju posebne LED diode i sigurne vodene pare koja isparava iz unutrašnjosti kamina. U spremnik za vodu se dolijeva obična voda
Dok se magla provlači kroz cjepanice, emitira se svjetlost koja se reflektira o vodu, stvarajući nevjerojatno realističnu 3D iluziju plamena i dima koji se, zbog realističnosti, obično percipira kao pravi dim.
Optymist kamine možete koristiti bez i sa opcijom grijanja. Također, intezitet dima je podesiv.

Svi proizvodi iz iz serije Cassette posjeduju Optimyst, a tu se izdvajaju. Cassette 500, Cassette 400/600 i Cassette 1000.

Optiflame tehnologija

Električni kamin s Optiflame® tehnologijom pokazuje smirujući plamen iznad upaljenog ložišta, što je posljedica meke svjetlosti koja se reflektira u veliki broj pokretnih ogledala.
Koristeći umjetnost iluzije, efekt plamena se stvara od reflektirajuće površine na poleđini kamina, stvarajući niz naizgled nasumičnih treperenja koja oponašaju pravu stvar kako bi se proizveo uvjerljiv 2D efekt plamena koji dodaje dubinu i udobnost svakom prostoru.
Ovisno o stilu i raspoloženje, boje plamena i vatrenog kreveta lako mogu biti prilagođeno u nekim modelima. To znači da možete personalizirati svoj kamin kako bi vam odgovarao dizajn interijera.

Kod Optiflame električnih kamina zasigurno najpoznatiji je modeli su Ignite, XHD Multi Fire te novi model kojeg je DImplex izbacio ove godine – Sierra

Opti-V® – (Opti-Virtual) tehnologija

Vrlo živahni i intenzivno užareni plamenovi, s iskrama koje povremeno lete iz čvrstih drvenih blokova. Opti-V® tehnologija se sastoji od sofisticirane kombinacije HDTV-a, energetski učinkovite LED tehnologije i realistične imitiacije unutrašnjosti kamina. Osim toga, kamini s ovom tehnologijom dolaze i s smirujućim zvukom pucketanja vatre.

Vivente linija električnih kamina jest glavni predstavnik ove tehnologije

Revillusion® tehnologija

Ovo je tehnologija koja radi na mehaničkoj osnovi s LED tehnologijom plamena. Koristi motor i niz svjetala koja se reflektiraju kako bi proizveli simulirani plamen pristojnog izgleda, za koji se čini da dolazi iz sredine trupaca. Zamislite skup žarulja koje su smještene unutar kućišta, koje se reflektiraju od zrcalnog jezička i kroz siluetu plamena, kako bi stvorile uzorak nalik plamenu.
Ono što ovu tehnologiju čini drugačijom od drugih je značajka zbog koje se čini da trepereći plamen dolazi iz sredine trupaca, a ne samo iza njih, kao mnogi drugi. Ovaj kamin radi korištenjem poluprozirne površine nalik zrcalu koja reflektira prednje trupce na ploču koja odražava stražnji set trupaca.
Revillusion tehnologija ne posjeduje zvuk.

Revillusion 30 i Revillusion 36 su najbolji kamini iz ove serije

I to je to! Dimplex električni kamini ukratko objašnjeni. Naravno, sve četiri vrste tehnologija možete pronaći kod nas, a mi smo tu za sva vaša pitanja!

Vaš Svijet Grijanja BiH.