Savjeti

Dimplex električni kamini – vrste

električni kamin dimplex ignite 74

Ne postoji ništa slično osjećaju topline i udobnosti koji stvara užarena vatra, ali otvoreni plamen može donijeti brige o sigurnosti, održavanju i troškovima.

Neki od nas jednostavno nemaju tehničke uvjete za instalaciju kamina na drva ili se jednostavno nakeže kad pomisle na radove u stanu ili domu.

Međutim, naša misija je dočarati ljepotu plamena u što više domova diljem naše zemlje, a dijelo mora opravdati riječi. Stoga, predstavljamo vam električne kamine. Električni plamen može pružiti istu toplinu i udobnost kao i pravi.

Bilo koju vrstu električnog kamina da želite, Dimplex je tu za vas. Najveći proizvođač električnih kamina na svijetu svoje električne kamine dijeli u 4 kategorije: Optiflame, Optimyst, Opti-V® i Revillusion.
U nastavku Vam otkrivamo koje su to vrste Dimplex električnih kamina te što vam svaka donosi:

Optimyst tehnologija

U prijevodu: Vatra iz vode. “Vatra” u kaminu s Optimyst® tehnologijom se sastoji od jedinstvene kombinacije plamena i vodene magle, krećući se slobodno po okolnom zraku.

Kako rade Optimyst kamini: Prvo što ćete primjetiti kod ovih elektirčnih kamina jest taj efekt dima i vatre. Taj efekt je rezultat kombinacije energetski učinkovite rasvjete koju pružaju posebne LED diode i sigurne vodene pare koja isparava iz unutrašnjosti kamina.

Dakle, U spremnik za vodu se dolijeva obična voda. Unutar kamina se nalaze raspršivači koji tu vodenu paru raspršuju (opravdavaju svoj naziv ;)). Kada vode nestane, nećete više vidjeti paru. Tada ugasite kamin, izvadite spremnik, napunite ga ponovno vodom i ponovno pokrenete kamin. Vrlo jednostavno.

Dok se para provlači kroz cjepanice, emitira se svjetlost koja se reflektira o vodu, stvarajući nevjerojatno realističnu 3D iluziju plamena i dima koji se, zbog realističnosti, obično percipira kao pravi dim.
Optymist kamine možete koristiti bez i sa opcijom grijanja. Također, intezitet dima je podesiv.

Svi proizvodi iz iz serije Cassette posjeduju Optimyst, a tu se izdvajaju. Cassette 500, Cassette 400/600 i Cassette 1000.

Optiflame tehnologija

Električni kamin s Optiflame® tehnologijom pokazuje smirujući plamen iznad upaljenog ložišta, što je posljedica meke svjetlosti koja se reflektira u veliki broj pokretnih ogledala.

Koristeći umjetnost iluzije, efekt plamena se stvara od reflektirajuće površine na poleđini kamina, stvarajući niz nasumičnih treperenja koja oponašaju pravi plamen. Na taj način se proizvodi uvjerljiv 2D efekt plamena koji daje udobnost svakom prostoru.

Ovisno o stilu i raspoloženje, boje plamena i vatrenog kreveta lako mogu biti prilagođeno u nekim modelima. To znači da možete personalizirati svoj kamin kako bi vam odgovarao dizajn interijera.

Kod Optiflame električnih kamina zasigurno najpoznatiji je modeli su Ignite, XHD Multi Fire te novi model kojeg je DImplex izbacio ove godine – Sierra

Opti-V® – (Opti-Virtual) tehnologija

Uvjeljivo najrealističnija tehnologija koju nam Dimplex nudi.

Vrlo živahni i intenzivno užareni plamenovi, s iskrama koje povremeno lete iz čvrstih drvenih blokova. Opti-V® tehnologija se sastoji od sofisticirane kombinacije HDTV-a, energetski učinkovite LED tehnologije i realistične imitiacije unutrašnjosti kamina. Osim toga, kamini s ovom tehnologijom dolaze i s smirujućim zvukom pucketanja vatre.

Vivente linija električnih kamina jest glavni predstavnik ove tehnologije.

Revillusion® tehnologija

Ovo je tehnologija koja radi na mehaničkoj osnovi s LED tehnologijom plamena. Koristi motor i niz svjetala koja se reflektiraju kako bi proizveli simulirani plamen pristojnog izgleda, za koji se čini da dolazi iz sredine trupaca. Zamislite skup žarulja koje su smještene unutar kućišta, koje se reflektiraju od zrcalnog jezička i kroz siluetu plamena, kako bi stvorile uzorak nalik plamenu.
Ono što ovu tehnologiju čini drugačijom od drugih je značajka zbog koje se čini da trepereći plamen dolazi iz sredine trupaca, a ne samo iza njih, kao mnogi drugi. Ovaj kamin radi korištenjem poluprozirne površine nalik zrcalu koja reflektira prednje trupce na ploču koja odražava stražnji set trupaca.
Revillusion tehnologija ne posjeduje zvuk.

Revillusion 30 i Revillusion 36 su najbolji kamini iz ove serije

Dimplex kamini u Svijetu Grijanja

I to je to! Dimplex električni kamini ukratko objašnjeni. Naravno, sve četiri vrste tehnologija možete pronaći kod nas, a mi smo tu za sva vaša pitanja!

Vaš Svijet Grijanja BiH.